Made in Italy

Beställa hem tyger är typ det roligaste jag vet! Älskar när jag får en notis ifrån receptionen här på kontoret att jag har ett pakt att hämta ut. Idag fick jag hem ett sammetstyg som jag vill använda till en detalj på ett av mina plagg som kommer efter jul och nyår. Jag har nämligen hittat en helt klockren tygfabrik i Italien som gör SÅ kvalitativa tyger och med världens skönaste känsla.

Längtar tills jag får visa er mina nya tights för det tyget som de är gjorda i är to kill for! Jag gillar nämligen när tyget har en mjuk känsla likt bomull men med mycket stretch och kompression. Såna tyger kan man dock inte ”sublimera på” vilket innebär att man ej kan trycka ett marmormönster i tyget som jag har gjort med mina första tights. Då måste man använda ett polyester tyg och de tygerna har alltid en annan känsla. Så tightsen som kommer härnäst kommer att vara enfärgade med jäkligt coola detaljer istället.

Ifrån fabriken i Italien (har suddat ut namnet för jag vill ju behålla mina yrkeshemligheter hehe) så får man alltid hem tyget på en hängare och sen en tillhörande färgkarta där man ser vilka färger tyget kommer i. Man får tyvärr aldrig välja färg på tyget på hängarna men det går ju att få en rimlig uppfattning via de små bitarna på färgkartan.

Sitter just nu ivrigt och väntar på besked ifrån min fabrik när de kan skicka upp mina sista samples för nästa kollektion. Jag trodde att jag skulle vara färdig med mina samples för 2 månader sedan men det lyckas alltid bli någon misskommunikation på fabriken som gör att jag måste ta ett par vändor extra med samples innan allt blir som jag tänkt. Men nu håller jag tummarna för att det här är sista vändan så att jag kan lägga min produktionsorder sen.