Första BVC besöket

I måndags var vi på första BVC besöket och det var så spännande att få veta Winters nya vikt och längd. När han föddes (39+0) så vägde han 3090g och var 48cm lång. 3 dagar senare var vi på återbesök på SÖS för att kolla vikten och det är ju normalt att de har gått ned till detta besök då mjölken inte har runnit till ännu. Winter hade dock tuttat febrilt på kolostrummjölken/råmjölken som finns i brösten så han fick nog i sig så mycket som han kunde. 4% hade han gått ned och vägde då 2950g.

BVC besöket var 10 dagar senare och han hade till detta besök gått upp till 3545g vilket är en viktökning på 595g! Det är normalt att de går upp 150-200g i veckan så snacka om att han har ätit på bra. Han hade även vuxit 3,5cm(!) så nu är han 51,5cm lång. Han börjar väl brås på pappas jättegener nu. Tack och lov att det kom efter förlossningen och inte innan haha.

Det är även läckert att se hur hans ögon förändras. De var i början väldigt dimmiga men börjar nu klarna upp ordentligt. Pratar jag med honom så tittar han på mig så det märks att han reagerar på ljud. Han följer även saker med blicken ibland. Främst stora ljuskällor. Mamma är mest poppis här hemma men jag tror att han värderar mig helt utefter mina tuttar. Där vill han nämligen ligga 24/7. Om han inte suger så vill han gärna ha bröstet någonstans i ansiktet så att han kan snutta lite närhelst han känner för det haha. Ska man bli stor som pappa så måste man ligga i <3