Återuppfinna mig själv

Jag har svårt att hänge mig åt saker under en lång tid och det är verkligen något som jag vill förändra hos mig själv. Jag märker att jag söker förändring och nya projekt likt en nervös drugaddict. Inte ok. Jag måste kunna finna ro och tillförlit i långsiktiga beslut för motsatsen är ju att vara konstant på jakt efter något annat än det jag har.

Jag vet att det här bottnar i en rädsla för att misslyckas. Jag har sedan min depression haft svårt att hålla en jämn energinivå över ett år sett. Jag kommer in i små perioder av extrem stress som dränerar mig på energi och gör det svårt att upprätthålla ett normalt arbetstempo. Som egenföretagare fungerar det då jag kan jobba igen det som missades vid ett senare tillfälle. Men om jag skulle hoppa på en utbildning tex så skulle det inte fungera att jag checkade ut under några veckor för att sedan komma tillbaka med mer kraft.

Det här gör att jag är väldigt rädd för fatta beslut som innebär att jag binder upp mig under en lång tid. Jag blir rädd för att jag inte ska få vara hel under hela tiden som det behövs. För klarar jag inte det så betyder det att jag kommer att misslyckas. Och jag är extremt rädd för att misslyckas då det känns som mitt liv sedan depressionen har bestått av alldeles för mycket misslyckade ifrån min sida.

Nu är det ju såklart den väldigt högpresterande Emelie som talar. Hon som tycker att varje steg bakåt är ett misslyckande som inte borde ha varit där. Hon som inte tolererar annat än absolut perfektion, för det är det enda som är gott nog.

Tänk vad höga prestationskrav på en själv kan sabba. Jag har lyckats skapa en måttstock för mig själv som är så hög att det är helt omöjligt att ens vara i närheten av det som jag förväntar av mig själv. Och vad innebär det? Jo att jag konstant känner mig som ett misslyckande och jag det i sig dränerar mig på energi.

Mitt nyårslöfte kommer vara att sänka kraven på mig själv och inte låta min förflutna definiera vem jag är. Jag tänker inte låta ett förflutet av lite energi sätta spelreglerna för nästa år. Jag ska återuppfinna mig själv det här året. Jag ska inte låta mig uppslukas av mina rädslor utan välja att se livet genom alla möjlighet. Det här året ska blir mitt år. Mitt år precis som jag vill ha det!